History

 

Johan Maessen in zijn begin jaren

In 1977 startte Johan Maessen op 16-jarige leeftijd zijn eigen drive-in discotheek. Na 2 jaar rondgetrokken te hebben en succesvol vele shows te hebben verzorgd, zocht hij een nieuwe uitdaging en investeerde in een uitgebreide PA- en lichtinstallatie wat resulteerde in het verhuurbedrijf JMS Stageservice. In deze periode werd gestart met het fabriceren van flightcases voor eigen gebruik.

Er ontstond een grote vraag naar flightcases door mede verhuurbedrijven en muzikanten. Johan breidde zijn activiteiten vanaf 1982 daarom uit met het fabriceren van flightcases voor uiteenlopende klanten.

Doordat rond 1995 de muziekindustrie steeds groter werd, werd het geluid en licht tijdens muziekevenementen een steeds belangrijker aspect. Dit resulteerde in de verhuizing naar een nieuwbouw pand op de huidige locatie op het industrieterrein.

PA Installatie

JMS Stageservice is jarenlang vaste leverancier geweest van onder andere de zomeravondfeesten in Valkenswaard, het Pisart festival en de Ossenfeesten in Maasbree. Naast de grote muziekevenementen verzorgde JMS Stageservice vele tentfeesten, kermissen en optredens van diverse bands zoals Big Nick, Network, Janse Bagge Bend en Die Powerhosen.

Gedurende deze tijd heeft JMS Stageservice haar activiteiten uitgebreid met een interne technische dienst waar reparaties plaatsvinden en onderhoud gepleegd wordt aan zowel eigen geluid- en lichtapparatuur als apparatuur van andere verhuurbedrijven, bands en particulieren. Daarnaast ontstond er een afdeling gericht op verkoop, eventueel inclusief installatie, om discotheken, horecagelegenheden, gemeenschapshuizen van de juiste apparatuur te voorzien.

In 2011 werd de verhuurafdeling overgedragen aan Demo Productions om zodoende zich 100% te kunnen inzetten en focussen op het fabriceren van flightcases, het plegen van onderhoud en reparaties, en het verkopen en installeren van geluid- en lichtapparatuur.

 

Contact gegevens

 

JMS Flightcases
Banmolen 16
5768 ET Meijel
Tel: 077-4663774
Fax: 077-4661832 

Flightcase materiaal

Penn Elcom Flightcase Material

Adam Hall Flightcase Material

Social Media

Volg ons op Facebook

Bel mij terug